WWW.TAROT.NL

Lees je graag over tarot op overtarot.nl? Ontdek dan nu nog meer op tarot.nl en ervaar de kracht van onze tarot- en orakelkaarten zelf! Klik hier om ons assortiment te bekijken en bestel vandaag nog.

Rider Waite Tarot
Betekenis en Symboliek

Ontdek de Symboliek van Tarot

Ontdek de verborgen betekenissen achter elke tarotkaart en ontgrendel de geheimen van het universum

De symboliek van de tarot kan op vele manieren worden geïnterpreteerd, en de verschillende interpretaties geven inzicht in het leven en de toekomst.

De symboliek van tarot

Tarot is een kaartenlegging die je helpt om je leven te begrijpen en beter te leren kennen. Het is een manier om inzicht te krijgen in onze innerlijke wereld, maar ook een manier om naar buiten te kijken, naar de wereld om ons heen.
Tarot kan je helpen bij het maken van keuzes, of deze nu grote of kleine zijn. Gebruik de symboliek van de tarotkaarten bijvoorbeeld om te weten welke kantelpunten er op jouw pad liggen en hoe je hierop moet reageren.

Hoe symbolen je tarotlezingen verrijken

Tarot zit vol symboliek. Symbolen zijn de krachtigste manier om je leven te interpreteren en je eigen intuïties te ontwikkelen. De meeste mensen weten niet goed wat ze met de symboliek van de tarot aan moeten, dus hier volgt een korte uitleg:
Symbolen zijn beeldende afbeeldingen die betekenissen hebben die verband houden met elkaar. Ze worden gebruikt om een krachtigere boodschap over te brengen dan woorden alleen kunnen doen, omdat ze niet alleen het verstand, maar ook de emoties en intuïties van iemand bereiken. 

The Light Seer's Tarot- Chris-Anne

De Zon

De zon is een van de meest voorkomende symbolen in de tarotkaarten en staat voor vitaliteit maar ook voor energie en positiviteit. De symboliek wijst je op hoop en optimisme, en wordt vaak geassocieerd met creativiteit en groei.

Deze afbeelding komt uit Het Lichtziener tarot van Chris-Anne, verkrijgbaar bij Tarot.nl

The Light Seer's Tarot- Chris-Anne

De Driehoek

De Driehoek is een symbool dat staat voor de kracht van het universum. Je ziet het in de natuur, maar ook bij mensen die met elkaar verbonden zijn. De drie punten staan voor de drie belangrijkste elementen: liefde (hart), geloof (maag) en hoop (verstand). Deze drie dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en wanneer je ze combineert, dan krijg je een perfecte balans die je kan helpen om je doel te bereiken.

Deze afbeelding komt uit Het Lichtziener tarot van Chris-Anne, verkrijgbaar bij Tarot.nl

Lenormand

De Klaver

De Klaver is een symbool van de liefde en geluk. Het kan zijn dat je in een relatie zit die niet goed gaat, of dat je er alleen voor staat. In het laatste geval is dit een teken om misschien eens na te denken over jezelf en wat je wilt met je leven. De Klaver symboliseert ook de natuur en alles wat daarbij hoort: bloemen, bomen en planten. Het stelt je in staat om je weer te verbinden met jezelf en de wereld om je heen, waardoor je meer rust krijgt!

Deze Afbeelding komt uit Mlle Leormand waarzegkaarten, verkrijgbaar bij Tarot.nl

Modern Witch Tarot

De Ankh

De Ankh symboliseert een nieuw begin, hoop en voorspoed. In de Egyptische mythologie stond de Ankh zowel voor water als lucht. Hij werd ook gebruikt voor eeuwige vernieuwing en leven. In de Egyptische kunst wordt hij vaak afgebeeld in de handen van goden of vorsten tijdens rituelen ter bescherming tegen boze geesten of ziekte. Op een tarotkaart staat het voor een nieuw begin; je hebt een kans om fris te beginnen met iets nieuws in je leven. Het kan ook zijn dat je gevoelens van hoop ervaart na enige tijd geworsteld te hebben met uitdagingen die op het eerste gezicht onoverkomelijk leken, maar nu lijken alsof ze misschien toch nog goed komen!

Deze Afbeelding komt uit de Modern Witch Tarot van Lisa Sterle, verkrijgbaar bij Tarot.nl

Modern Witch Tarot

Het Infiniti-symbool

Het oneindigheidssymbool is een krachtig symbool dat het oneindige en eeuwige voorstelt. Het kan gebruikt worden om het begrip tijd alsook eeuwigheid weer te geven. In de tarot wordt dit symbool meestal geassocieerd met de Grote Arcana kaart De Wereld (XXI).
In de tarot staat het oneindigheidssymbool voor groei, transformatie en verandering. Als het aan het eind van een tarot lezing of spreiding wordt geplaatst, geeft het aan dat er geen eindpunt in zicht is voor wat je nu ervaart, het gaat gewoon oneindig door. Maar dat is niet per se slecht! Het betekent alleen dat wat het ook is dat je nu ervaart gewoon steeds opnieuw zal gebeuren, totdat er (misschien) iets anders gebeurt.

Deze Afbeelding komt uit de Modern Witch Tarot van Lisa Sterle, verkrijgbaar bij Tarot.nl

Marseille Tarot

De Vierkant

Vierkanten kunnen gebruikt worden om iets te manifesteren of af te sluiten, zoals een vloek of een belofte (een belofte om iets goeds te doen). De meeste tarotkaarten met een vierkant erop zijn symbolisch: ze vertellen je niet letterlijk wat ze betekenen maar ze laten je alleen weten wat je moet doen om het resultaat van je intentie te bereiken. Bijvoorbeeld, als je als doel hebt om iemand verliefd op je te laten worden en je ziet die kaart in je lezing, dan betekent dit dat er een obstakel is dat dit verhindert. JIJ moet dat obstakel wegnemen voordat er vooruitgang kan worden geboekt.

Deze Afbeelding komt uit de Marseille Tarot verkrijgbaar bij Tarot.nl

Cat Tarot

De Maan

De maan is een ander belangrijk symbool in de tarotkaarten en vertegenwoordigt het onderbewuste, de emoties en intuïtie. Het kan ook staan voor mysterie en geheimen, en wordt soms geassocieerd met de vrouwelijke energie.

Deze Afbeelding komt uit de Cat Tarot, verkrijgbaar bij Bol.com

Modern Witch Tarot

Sterren

Sterren zijn symbolen van hoop, inspiratie en verlichting. In de tarotkaarten kunnen ze staan voor de hoop op een betere toekomst maar ook voor het vinden van nieuwe richtingen en mogelijkheden.

Deze Afbeelding komt uit de Modern Witch Tarot van Lisa Sterle, verkrijgbaar bij Tarot.nl

Modern Witch Tarot

Engelen

Engelen zijn symbolen van bescherming, begeleiding en spirituele verlichting. In de tarotkaarten kunnen ze staan voor de aanwezigheid van een hogere macht maar ook voor een situatie waarin we ons gesteund voelen.

Deze Afbeelding komt uit de Modern Witch Tarot van Lisa Sterle, verkrijgbaar bij Tarot.nl

The Wild Unknown Tarot

Demonen

Demonen zijn symbolen van angst, verleiding en duisternis. In de tarotkaarten kunnen ze staan voor de negatieve aspecten van ons leven. Maar ook in situaties waarin we onze angsten moeten overwinnen, worden we uitgedaagd.

Deze Afbeelding komt uit de The Wild Unknown Tarot, verkrijgbaar bij Tarot.nl

Ethereal Visions Tarot

Dieren

Dieren zijn vaak aanwezig in de tarotkaarten en kunnen verschillende betekenissen hebben. Leeuwen staan zowel voor moed als kracht. Slangen daarentegen worden vaak geassocieerd met transformatie en genezing.

Deze Afbeelding komt uit de Ethereal Visions Tarot, verkrijgbaar bij Tarot.nl

The Wild Unknown Tarot

Bomen

Bomen zijn symbolen van groei, stabiliteit maar ook wijsheid. In de tarotkaarten kunnen ze staan voor de wortels van ons bestaan, en voor de kracht en stabiliteit die we nodig hebben om ons leven op te bouwen.

Deze Afbeelding komt uit de The Wild Unknown Tarot, verkrijgbaar bij Tarot.nl

Deze afbeelding komt uit de Modern Witch Tarot van Lisa Sterle, verkrijgbaar bij Tarot.nl

Animal Totem Tarot, Leeza Robertson

Bloemen

Bloemen zijn symbolen van schoonheid, liefde maar ook gratie. In de tarotkaarten kunnen ze staan voor de gevoelens die we koesteren, en voor de liefde en genegenheid die we voor anderen voelen.

Deze afbeelding komt uit de Animal Totem Tarot, verkrijgbaar bij tarot.nl

Scroll naar boven