WWW.TAROT.NL

Lees je graag over tarot op overtarot.nl? Ontdek dan nu nog meer op tarot.nl en ervaar de kracht van onze tarot- en orakelkaarten zelf! Klik hier om ons assortiment te bekijken en bestel vandaag nog.

De Grote Arcana kaarten en hun betekenis
Betekenis en Symboliek

De grote Arcana kaarten

De Grote Arcana kaarten hebben een grote symbolische en spirituele betekenis. Zij vertegenwoordigen belangrijke levensgebeurtenissen en kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van iemands bestaan.

De Grote Arcana

Tarot is een oude kunst die steeds populairder wordt als een hulpmiddel voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Een van de belangrijkste onderdelen van de tarot zijn de 22 kaarten van de Grote Arcana.

De Grote Arcana kaarten hebben een grote symbolische en spirituele betekenis. Zij vertegenwoordigen belangrijke levensgebeurtenissen en kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van iemands bestaan. Door de symboliek en betekenissen van de kaarten te begrijpen, kun je inzicht krijgen in je eigen persoonlijkheid, relaties, carrière en andere aspecten van het leven. Dit kan leiden tot persoonlijke groei en zelfontdekking. Laten we eens kijken naar enkele van de betekenissen van de Grote Arcana.

De betekenissen van de Grote Arcana kaarten

Hier beschrijven we kort de betekenis van elke kaart uit de Grote Arcana, maar er is nog veel meer over te vertellen. Klik op een kaart voor meer informatie, bijvoorbeeld over liefde of carrière.

 1. De Dwaas: De Dwaas staat voor een nieuw begin, onbevangenheid en avontuur. Het kan ook betekenen dat je een risico moet nemen om vooruitgang te boeken.
 2. De Magiër: De Magiër symboliseert creativiteit, macht en vaardigheid. Het kan ook betekenen dat je de kracht hebt om je dromen waar te maken.
 3. De Hogepriesteres: De Hogepriesteres staat voor intuïtie, mysterie en spirituele kennis. Het kan ook betekenen dat je de antwoorden die je zoekt al in je hebt en dat je ze moet vertrouwen.
 4. De Keizerin: De Keizerin symboliseert vruchtbaarheid, moederlijkheid en overvloed. Het kan ook betekenen dat je jezelf moet toestaan om te genieten van de goede dingen in het leven.
 5. De Keizer: De Keizer staat voor autoriteit, stabiliteit en controle. Het kan ook betekenen dat je meer discipline en structuur nodig hebt in je leven om je doelen te bereiken.
 6. De Hogepriester / Hierofant: De Hogepriester staat voor traditie, religie, morele waarden en spirituele wijsheid maar het symboliseert ook de leraar en het onderwijzen van spirituele kennis.
 7. De Geliefden: De Geliefden staan voor liefde, toewijding en harmonie. Het kan ook betekenen dat je een belangrijke keuze moet maken tussen twee opties.
 8. De Zegewagen: De Zegewagen symboliseert succes, vooruitgang en overwinning. Het kan ook betekenen dat je hard moet werken en je doelen moet nastreven om succesvol te zijn.
 9. Kracht: Kracht staat voor moed, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Het kan ook betekenen dat je je angsten moet overwinnen om succesvol te zijn.
 10. De Kluizenaar: De Kluizenaar symboliseert introspectie, wijsheid en zelfreflectie. Het kan ook betekenen dat je tijd nodig hebt om na te denken voordat je belangrijke beslissingen neemt.
 11. Het Rad van Fortuin: Het Rad van Fortuin staat voor verandering, kansen en lotsbestemming. Het kan ook betekenen dat je je moet aanpassen aan veranderingen en open moet staan voor nieuwe mogelijkheden.
 12. Gerechtigheid: Gerechtigheid symboliseert eerlijkheid, balans en rechtvaardigheid. Het kan ook betekenen dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor je daden en beslissingen.
 13. De Gehangene: De Gehangene staat voor overgave, loslaten en spirituele groei. Het kan ook betekenen dat je een andere kijk op het leven nodig hebt om verder te komen.
 14. De Dood: Dood symboliseert transformatie, loslaten en wedergeboorte. Het kan ook betekenen dat je oude gewoontes en patronen moet loslaten om verder te groeien.
 15. Gematigdheid: Gematigdheid staat voor balans, harmonie en aanpassingsvermogen. Het kan ook betekenen dat je geduld moet hebben en compromissen moet sluiten om succesvol te zijn.
 16. De Duivel: De Duivel symboliseert verleiding, materialisme en beperkingen. Het kan ook betekenen dat je moet losbreken van negatieve gewoontes en patronen.
 17. De Toren: De Toren staat voor verandering, chaos en vernietiging. Het kan ook betekenen dat je een belangrijke les moet leren door een moeilijke ervaring.
 18. De Ster: De Ster symboliseert hoop, inspiratie en spirituele groei. Het kan ook betekenen dat je vertrouwen moet hebben in jezelf en het universum.
 19. De Maan: De Maan staat voor emoties, verbeelding en mysterie. Het kan ook betekenen dat je moet oppassen voor illusies en bedrog.
 20. De Zon: De Zon symboliseert vreugde, helderheid en positiviteit. Het kan ook betekenen dat je jezelf moet toestaan om te stralen en te genieten van het leven.
 21. Het Oordeel: Het Oordeel staat voor verantwoording, oordeel en spirituele verlichting. Het kan ook betekenen dat je een belangrijke beslissing moet nemen die je leven zal veranderen.
 22. De Wereld: De Wereld symboliseert voltooiing, vervulling en succes. Het kan ook betekenen dat je jezelf moet openstellen voor nieuwe kansen en ervaringen.

De betekenissen van de Grote Arcana kunnen sterk variëren afhankelijk van de context van de lezing en de persoon die de kaarten leest. De symboliek van de kaarten biedt echter een diepgaand inzicht.

Scroll naar boven