WWW.TAROT.NL

Lees je graag over tarot op overtarot.nl? Ontdek dan nu nog meer op tarot.nl en ervaar de kracht van onze tarot- en orakelkaarten zelf! Klik hier om ons assortiment te bekijken en bestel vandaag nog.

Betekenis en Symboliek

Welke soorten tarotkaarten zijn er

Ontdek de geschiedenis, betekenis en kenmerken van de meest populaire tarotkaarten, waaronder de Rider Waite Tarot, de Marseille Tarot en de Thoth Tarot. Leer hoe je tarotkaarten kunt gebruiken voor persoonlijke groei en introspectie.

Tarotkaarten zijn al eeuwenlang een populaire manier om inzicht te krijgen in ons leven en de wereld om ons heen. Er zijn veel verschillende soorten tarotkaarten, elk met hun eigen unieke symboliek en betekenissen. In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende soorten tarotdecks die er zijn en wat ze allemaal kunnen doen!

Rider Waite Tarot

Laten we beginnen met de Rider Waite Tarot. Deze tarotkaarten zijn waarschijnlijk de meest bekende en populaire tarotkaarten ter wereld. De kaarten zijn ontworpen door Arthur Edward Waite en Pamela Colman Smith en werden voor het eerst gepubliceerd in 1909. De Rider Waite Tarot heeft een traditionele uitstraling en bevat levendige afbeeldingen van mensen en dieren. De kaarten zijn zeer symbolisch en bevatten veel details die kunnen worden geïnterpreteerd voor persoonlijke groei en introspectie.

Rider Waite Tarot;  Deze tarotkaarten zijn waarschijnlijk de meest bekende en populaire tarotkaarten ter wereld. De kaarten zijn ontworpen door Arthur Edward Waite en Pamela Colman Smith en werden voor het eerst gepubliceerd in 1909.
De Crowley Thoth Tarot is een ander type tarotkaart dat zeer populair is bij degenen die op zoek zijn naar diepere inzichten. Deze kaarten werden in de jaren 1940 ontworpen door Aleister Crowley en Lady Frieda Harris en worden beschouwd als een van de meest esoterische tarotkaarten die er zijn.

Crowley Thoth Tarot

De Crowley Thoth Tarot is een ander type tarotkaart dat zeer populair is bij degenen die op zoek zijn naar diepere inzichten. Deze kaarten werden in de jaren 1940 ontworpen door Aleister Crowley en Lady Frieda Harris en worden beschouwd als een van de meest esoterische tarotkaarten die er zijn. De kaarten zijn abstract en complex, met veel symboliek die kan worden geïnterpreteerd voor spirituele ontwikkeling en introspectie.

Marseille Tarot

Ten slotte hebben we de Marseille Tarot, Dit is het meest gebruikte tarot deck en dateert uit de 17e eeuw. Het ontwerp is geïnspireerd op de vroegere Franse en Italiaanse tarot decks en bevat 78 kaarten: 22 kleurenkaarten, 4 nummers en 60 letters/symbolen. Het deck wordt al sinds de 18e eeuw gedrukt en heeft een meer traditionele uitstraling dan de Rider Waite Tarot. De symboliek en betekenis van de kaarten zijn gelijk aan die van de vroegere modellen, maar er zijn interpretatieverschillen. De Marseille Tarot bevat vaak afbeeldingen van middeleeuwse personages en heeft een sterke focus op numerologie. De symbolen worden gebruikt om te communiceren met God of je ziel, waardoor je onderbewuste kan worden geactiveerd om antwoorden te geven op jouw vragen. De Marseille Tarot bevat veel symboliek die kan worden geïnterpreteerd voor persoonlijke groei en introspectie.

De Marseille Tarot is het meest gebruikte tarot deck, en wordt al sinds de 18e eeuw gedrukt. Het ontwerp van dit deck is geïnspireerd op de vroegere Franse en Italiaanse tarotdecks.
De Osho Zen Tarot is een modern type tarotkaart dat in de jaren 80 werd ontworpen. Deze kaarten zijn gemaakt om te worden gebruikt als een hulpmiddel voor spirituele groei en introspectie.

Osho Zen Tarot

De Osho Zen Tarot is een modern type tarotkaart dat in de jaren 80 werd ontworpen. Deze kaarten zijn gemaakt om te worden gebruikt als een hulpmiddel voor spirituele groei en introspectie. De kaarten hebben een meer abstracte uitstraling en bevatten afbeeldingen van bloemen, dieren en symbolen die kunnen worden geïnterpreteerd voor persoonlijke ontwikkeling.

Wildwood Tarot

De Wildwood Tarot is een modern type tarotkaart dat in 2011 werd ontworpen. Deze kaarten zijn gemaakt om te worden gebruikt als een hulpmiddel voor spirituele groei en introspectie. De kaarten bevatten afbeeldingen van bomen, dieren en symbolen die kunnen worden geïnterpreteerd voor persoonlijke ontwikkeling.

De Wildwood Tarot is een modern type tarotkaart dat in 2011 werd ontworpen. Deze kaarten zijn gemaakt om te worden gebruikt als een hulpmiddel voor spirituele groei en introspectie.
De Tarot of the Cat People is een modern tarotdeck ontworpen in de jaren 80. Deze kaarten zijn gemaakt om te worden gebruikt als een hulpmiddel voor spirituele groei en introspectie.

Tarot of the Cat People

De Tarot of the Cat People is een modern tarotdeck ontworpen in de jaren 80. Deze kaarten zijn gemaakt om te worden gebruikt als een hulpmiddel voor spirituele groei en introspectie. De kaarten bevatten afbeeldingen van katten en symbolen die kunnen worden geïnterpreteerd voor persoonlijke ontwikkeling.

Er zijn veel verschillende soorten tarotkaarten beschikbaar, elk met hun eigen unieke symboliek en betekenissen. Of je nu een beginner bent of een ervaren lezer, er is een tarotkaart die bij je past en je kan helpen om jezelf en de wereld om je heen beter te begrijpen en te groeien als persoon. Het is belangrijk om te kiezen welk deck het beste bij je past en waar je je het comfortabelst bij voelt.

Verschillen tussen de tarot decks

Symboliek van tarotkaarten

De symboliek van de kaarten is het meest opvallende verschil tussen tarot decks. Bij sommige decks zijn de kaarten een voorstelling van een bepaald thema, bijvoorbeeld een symbool van het kwaad (de duivel) of goede werking (het goud). Andere decks volgen geen specifieke symboliek, maar gebruiken wel speciale kleuren en patronen om de kaarten te onderscheiden van elkaar.

Volgorde van de tarotkaarten

Ook de volgorde van de kaarten kan verschillend zijn: sommige decks worden in volgorde van nummering gelegd, terwijl andere op basis van kleur worden gelegd en weer andere op basis van stijl of thema. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe je je kaarten leest!

Interpretatie van de tarotkaarten

Ieder tarot deck heeft zijn eigen interpretatievormen en technieken die je moet leren als je met dat specifieke deck wilt werken; dit is vaak ook afhankelijk van je persoonlijkheid en interesses.

Scroll naar boven